Fidel "visszavonulása" óta eltelt időben, mérsékeltebb testvére, Raúl, egy halom kapitalista technológiát engedett az országba. Nem elég, hogy egyes szállodák internet elérést kínálnak, ráadásul tavaly április óta a helyiek is vásárolhatnak mobiltelefont. A mobiltelefonok forgalmazása és maga a szolgáltatás természetesen egy vállalat, a méltán piacvezető Cubacel, kezében van. A kezdeti viszonylag szerény kínálat helyett mostanra viszont a készülékek tárháza várja azon kalandvágyókat, akik szeretnék, ha az egész világ számára a nap 24 órájában elérhetőek lennének. Jelenleg hat gyártó termékei közül választhatnak azok a szerencsések, akiknek több havi keresete van félretéve ilyen földi hívságokra.

Ha egy magára valamit is adó tengerparti macsó nem elégedhet meg egy Motorola  C122-vel 60 CUC-ért (64,80 dollár), akkor a következő csúcskategóriás mobilok közül választhat: Motorola  V3 (CUC: $222.00, USD: $239.76), Nokia  6230 (CUC: $260.00,  USD: $280.80), Siemens  MC60 (CUC: $219.00, USD: $236.52), Samsung  D520 (CUC: $316.00, USD: $341.28), Panasonic  GD55 (CUC: $180.00, USD: $194.40). Sajon Sony Ericsson telefonból éppen nincs raktáron, Panasonicból, és Samsungból pedig csak ez az egyféle készülék kapható, így összesen 12 különböző model áll a vásárló kedvűek rendelkezésére.

Mobilról mobilra lebonyolított hívások esetén a bejövő hívások után csúcsidőben 0,44 CUC-ot, csúcsidőn kívül 0,36 CUC-ot kell fizetni. Kimenő híváskor ez 0,50 és 0,40 CUC-ra módosul. Ha mobilunkkal vezetékes telefonnal szeretnénk beszélni, annak is meg kell fizetni az árát. A bejövő hívások ugyanannyiba kerülnek, viszont ha mi kezdeményezünk beszélgetést, akkor az 0,10 CUC-cal drágább lesz, mintha mobilt hívnánk.

Az SMS árak barátibbak, 0,16 CUC, ha belföldre küldjük, 1 CUC, ha külföldre. A bejövő SMS-ekért nem kell fizetni. Érdekesség, hogy ezek az árak nem darabban, hanem percben vannak meghatározva, szóval 1 percnyi SMS kerül ennyibe.

Érdemes kicsit körülnézni a Cubacel hivatalos honlapján is, flashes, színes, teljesen korrekt oldal, bár csak spanyolul.

Mivel bátor utazóink jelenleg elérhetetlenek, reméljük, hamarosan betérnek az egyik Cubacel kirendeltségre, és bevásárolnak maguknak legalább egy SIM kártyát.

 

Címkék: mobil telefon fidel castro percdíj raul cuc cubacel

A bejegyzés trackback címe:

https://vivafidel.blog.hu/api/trackback/id/tr15992331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása